Dolomitterne - Val di Fassa, 8 dage sovesal

Marmolada-bjerget, "Dolomitternes dronning", troner stolt over massivets vældige rækker af tinder. De forrevne klippeformationer og kilometerhøje bjergvægge præger det spektakulære landskab. Om vinteren er Val di Fassa verdensberømt for slalom- og langrendsløjperne omkring Canazei, men om sommeren er det et sandt paradis for vandrere.

Hver dag vandrer du til en ny charmerende bjerghytte i flotte omgivelser, hvor din vært står klar med et godt aftensmåltid og en komfortabel seng. Du følger en imponerende og afvekslende rute, som går gennem smalle lange dale, over bølgende græsgange, gennem stemningsfulde skove, langs bjergsider og ad højderygge. Hver dag oplever du den ene betagende udsigt efter den anden i områderne omkring Passo Pordoi, Passo Fedaia og Passo Sella (der også er kendt fra cykelløbet Giro d'Italia).

Det kan ikke undre, at de dolomittiske alper kom på UNESCOs verdensarvsliste i 2009 som kun det andet italienske naturområde. Glæd dig til en mindeværdig rundvandring!

 • Vandreture i spektakulære mangeartede omgivelser - imponerende bjerge, smukke bjergsøer, grønne dale og idylliske græsgange.
 • Du vandrer fra hytte til hytte og får din bagage kørt mellem overnatningsstederne.
 • Overnat i hyggelige og komfortable bjerghytter med naturskøn beliggenhed.
 • Oplev de formidable udsigter over Nicolo-passet, Marmolada og Vajolet-dalen, for blot at nævne nogle.
 • God chance for at se Dolomitternes særegne bjergflora og -fauna, bl.a. murmeldyr, gemser, bjerggeder, kongeørne og falke.
 • Oplev den berømte og hyggelige by Canazei og det legendariske klatreområde ved Torri del Vajolet.

Dag 1: Ankomst til Vigo di Fassa

Turens første dag er en ankomstdag. Du ankommer til Vigo di Fassa og indkvarteres på hotel i den smukt beliggende bjergby med udsigt over Dolomitterne. (M/-/A)

Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
På turen overnatter du på sovesal i bjerghytter (fem nætter) og på dobbeltværelse på hotel (to nætter). Hytterne er gode komfortable bjerghytter med en spektakulær beliggenhed. På første- og sidstedagen overnatter du i dobbeltværelse på hotel i Vigo di Fassa. På dobbeltværelserne er sengene redt op til jer, og der er håndklæder. I bjerghytterne er der tæpper og lagenpose, så det er ikke nødvendigt at medbringe sovepose.

FORPLEJNING
Turen er med halvpension, dvs. morgen- og aftensmad. (7xmorgenmad og 7x aftensmad). Om aftenen serveres aftensmaden i spisesalen, hvor man spiser sammen med de andre vandrere, som overnatter i hytten. Frokostpakke kan bestilles i bjerghytten (bestilles til hytteværten aftenen før), men denne er ikke inkluderet i turen pris og betales lokalt. Det fremgår af dagsprogrammet hvilke hovedmåltider, der er inkluderet eller ikke inkluderet i turens pris (Morgenmad/Frokost/Aftensmad).

VANDRINGERNE
Turen byder på seks vandredage, hvor du hver dag vandrer til et nyt overnatningssted. Op- og nedstigninger er på mellem 400 og 1200 højdemeter om dagen. De enkelte dagsvandringer er mellem 5 og 7 timers varighed (dertil kommer pauser). For at deltage på turen bør du være i god form og gerne være vant til at vandre.

På dag 2 og 4 skal du med lift undervejs på din vandring, mens der på dag 7 er mulighed for at afkorte vandreetapen med et stykke i lift. Liftkort til disse tre dage er inkluderet i prisen.

KØRSEL AF BAGAGE
På turen får din bagage kørt frem til næste overnatningssted. Du bærer derfor kun en lille dagtursrygsæk med de ting, du skal bruge i dagens løb, såsom madpakke, vandflaske, regntøj, kamera mm. Kørsel af bagage gælder kun på selve vandreruten, dvs. fra det ene overnatningssted til det andet. Du må derfor selv transportere din bagage over kortere strækninger, såsom til og fra lufthavnen, bus- eller togstationen.

Bemærk at det én nat (dag 5) ikke er muligt at køre bagagen til hotellet, hvorfor du denne nat ikke har adgang til din store bagage. Derfor skal du selv bære lagenpose, toilettaske mm. på vandreetapen på dag 5. Du genfinder din bagage igen i bjerghytten på dag 6. Du skal også være opmærksom på, at du om eftermiddagen på dag 4 selv skal bære din store bagage fra liften til hytten (ca. 10 minutters gang).

REJSEN DERTIL
Turen starter og slutter i Vigo di Fassa. Du skal selv sørge for at ankomme til startstedet for turen (med fly, tog eller bil).

Start: Turen begynder i byen Vigo di Fassa. Den nærmeste lufthavn er Innsbruck. Andre lufthavne lidt længere fra Vigo di Fassa er Milano, Bergamo (Orio Al Serio), Bologna og Venedig. Der er togforbindelse fra Innsbruck til Trento, hvorfra der er bus til Vigo di Fassa.

Slut: Turen slutter i Vigo di Fassa, hvorfra der kører bus til Trento. Herfra kan du tage tog til lufthavnen i Innsbruck (eller anden lufthavn).

Bil: Hvis du ankommer i bil, skal du møde op på startstedet for turen som er angivet i din afrejseinformation. Der er ca. 1300 km fra Danmark til Vigo di Fassa.

Detaljeret ruteinformation: Du får en mere detaljeret information om offentlige transportforbindelser mm., når du har meldt dig til turen. Du skal selv planlægge din rejse og købe billetter til og fra startstedet.

INKLUSIVE

 • Overnatning i sovesal i bjerghytter, 5 nætter
 • Overnatning i delt dobbeltværelse på hotel, 2 nætter
 • Halvpension (morgenmad alle dage, aftensmad x 7)
 • Kørsel af bagage (1 stk. maks. 15 kg)
 • Vandrekort og dansk rutebeskrivelse (1 sæt per par/gruppe)
 • Lift- og buskort til lifte og lokale busser til tre dage (dag 2, 4 og 7)
 • Adgang til Vagabond Tours' rejsevejledning til turens startsted
 • Anbefalinger og praktiske tip
 • Produktansvarsforsikring
 • Gebyr til rejsegarantifonden

EKSKLUSIVE

 • Rejsen til turens startsted i Dolomitterne (bil, tog eller flyrejse)
 • Ekstra sæt vandrekort og rutebeskrivelse (kr. 450 inkl. porto)
 • Evt. turistskat, i nogle italienske byer. Ca. 2 € pr. person pr. overnatning (beløbet kan variere og betales på stedet)
 • Ekstra overnatning før eller efter turen i Vigo di Fassa kr. 550 pr. person per nat inklusiv halvpension i dobbeltværelse.
 • Bookinggebyr kr. 145