Hærvejen - fra Givskud til Jels

På denne tur venter der os store naturoplevelser! Ruten fra Givskud til Jels fører os bl.a. til Jelling, gennem den spektakulære Vejle Ådal med Ravning Bro og Bindeballe Købmandsgård, Randbøl og Skibelund Krat. Naturen omkring Hærvejen byder på en mangfoldighed af duftende landskaber, søer, moser, enge, krat og skove.

Vi overnatter på vandrerhjem, kro, herberg og hotel - alle steder i privat værelse. Turen er inkl. fuld forplejning og mens du vandrer bliver din bagage kørt frem til næste overnatningssted.

Hærvejen var i århundreder Danmarks vigtigste landforbindelse til den øvrige verden. I Middelalderen var den en flittigt benyttet rute mod de hellige valfartssteder i Sydeuropa. Herefter blev Hærvejen brugt til at drive stude ad, da Jylland i slutningen af Middelalderen blev storleverandør af stude og okser til det europæiske marked.

 • Oplev nogle af Hærvejens vigtigste nedslagspunkter: Jelling, Vejle Ådal, Randbøl og grænselandet ved Skibelund Krat.
 • Vi går igennem et imponerende naturlandskab med søer, enge og skov og Vejle Ådal - et istidslandskab formet af gletsjer- og smeltevandsbevægelser.
 • Oplev Jelling (på UNESCOs verdensarvsliste), monumentområdet og oplevelsescentret Kongernes Jelling (åbnet juni 2015).
 • Vi overnatter på forskellige typer af overnatningssteder - vandrehjem, kro, herberg og hotel - alle steder i private værelser (delt dobbeltværelse).
 • Vores store bagage bliver kørt og din turleder følger gruppen, så du kan slappe af og nyde vandringen.

Dag 1: Ankomst til Givskud

Ankomst til overnatningsstedet i Givskud kl. 16:00. Vi spiser fælles middag og introduceres til Hærvejen og de næste dages vandring. (-/-/A)

Koden ovenfor i parentes viser de måltider, som er inkluderet (Morgenmad/Frokost/Aftensmad), idet (-) betyder ikke-inkluderet.

OVERNATNING
På turen vandrer vi hver dag til vores næste overnatningssted. Vi overnatter på fire forskellige typer af overnatningssteder - vandrerhjem, kro, herberg og hotel. Alle steder overnattes i delt dobbeltværelse. Enkeltværelse kan reserveres mod tillæg (se information om pris).

FORPLEJNING
Turen er med helpension og alle måltider er inkluderet. Drikkevarer skal du selv betale. Morgenmad spiser vi på overnatningsstedet og frokost medbringer vi som madpakke, som man selv bærer under vandreturene. Aftensmåltiderne spiser vi også på overnatnintsstedet.

Det fremgår af dagsprogrammet, hvilke hovedmåltider er inkluderet eller ikke inkluderet i turens pris (Morgenmad/Frokost/Aftensmad).

VANDRINGERNE
Turen byder på fire vandredage. Vi vandrer i alt ca. 80 km, dvs. i gennemsnit 20 km pr. dag. Under vandringerne bliver din bagage kørt mellem overnatningsstederne, så du bærer kun din dagtursrygsæk med de ting, som du skal bruge i dagens løb, såsom frokost, vand, regntøj, kamera mm. Alle i normal god form og med lyst og vilje til vandring kan deltage i denne tur. Vandringerne er ikke teknisk vanskelige, men man sover godt efter en dagsvandring på 24 km. Gruppen ledsages af en turleder på hele turen.

REJSEN DERTIL
Turen begynder og slutter i Givskud. Du kan ankomme til Givskud med bus eller bil.

Start: I Givskud kl. 16:00.

Slut: Turen slutter i Givskud kl. 16:00.

Se bustider til Givskud og find din rejseplan på www.rejseplanen.dk.

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

INKLUSIVE

 • Alle overnatninger (delt dobbeltværelse)
 • Alle måltider
 • Kørsel af bagage
 • Dansk turleder
 • Rundvisning i monumentområdet i Jelling (dag 2)
 • Kørsel fra Jels til Givskud (dag 5)

EKSKLUSIVE

 • Drikkevarer
 • Evt. enkeltværelses-tillæg kr. 695
 • Transport Givskud t/r